INGREDIENTAI: 6 vienetai rabarbarų
1 stiklinė vandens
0.5 stiklinės cukraus
1 šaukštas uogienės ((juodųjų serbentų))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Rabarbarus supjaustyti kubeliais.
2.
Į puodą pilti vandenį, įdėti cukraus bei rabarbarus. Viską užvirinti, sumažinti ugnį ir virti dar 5 min.
3.
Išvirtus rabarbarus išimti (per sietelį) ir sutrinti šaukštu.
4.
Į gautą kompotą įdėti truputį uogienės ir leisti pravėsti.
5.
Į ledų formeles dėti po šauštą rabarbarų masės, užpilti paruoštu skysčiu ir šaukšteliu viską išmaišyti, kad rabarbarai pasiskirtytų po visą formelę. Dėti į šaldiklį nakčiai.
6.
Prieš išimant, formelę keliom sekundėm galima pamirkyti karštam vandeny, kad lengviau būtų ištraukti ledus. Skanaus!