TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Čili sriuba
Čili sriuba

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
šiek tiek mėsos (malta (jautiena - kiauliena))
100 gramų pomidorų padažo
400 gramų pomidorų (konservuoti, savose sultyse)
400 gramų pupelių (konservuotis, raudonos)
1 vienetas pipirų (čili)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
0.5 vieneto paprikos (raudona)
šiek tiek sūrio (fermentinis ar kt. mėgstamas)
1 žiupsnelis paprikos miltelių (SAUDA)
šiek tiek pipirų (juodieji, malti (SAUDA))
šiek tiek pipirų (čili (SAUDA))
šiek tiek prieskonių (kiaulienai (SAUDA))
šiek tiek druskos
1 šaukštas aliejaus
0.5 stiklinės vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Konservuotus pomidorus (su visu skysčiu), čili pipirą, papriką, česnaką sutrinkite maisto smulkintuvu.

2.
Svogūną nulupkite ir pasmulkinkite kubeliais (labai smulkiai nesistenkite, vis vien sriubą reikės pertrinti).

3.
Faršą suprieskoniuokite kiaulienos prieskoniais, paprikos milteliais, druska, pipirais ir maišydami kepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus kartu su smulkintu svogūnu, kol faršas iškeps.

4.
Keptą faršą ir sutrintą masę supilkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens, pertrinkite maisto smulkintuvu ("blenderiu").

5.
Sudėkite pupeles (pupelių skystį nupilti lauk) ir pomidorų padažą. Išmaišyti ir šiek tiek dar pakaitinkite.

6.
Paragaukite, ir jei Jums pagal skonį trūksta ar druskos, ar aštrumo, įdėkite atitinkamų prieskonių.

7.
Ant karštos sriubos užberkite tarkuoto sūrio ir valgykite su paskrudintu batonu. P.S. Sriuba turi būti gana tiršta. Skanaus. :)




admin · 2021-03-10 18:00 · 359 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt