INGREDIENTAI: Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
150 gramų kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
25 gramai želatinos
šiek tiek vandens
Pagrindui:
250 gramų sausainių
100 gramų sviesto (ištirpinto)
100 gramų žemės riešutų (kepintų)
Viršui:
1 stiklinė aviečių uogienės
20 gramų želatinos
šiek tiek vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Elektriniu trintuvu sutrinkite sausainis su riešutais iki trupinių. Įpilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite kepimo formos dugną (video recepte mes naudojame 24 cm skersmens formą). Padėkite į šaldytuvą, kol ruošite kremą.
2.
Elektriniu plakikliu suplakite maskarponės sūrį. Dėkite varškę ir dar kelias minutes plakite (kad būtų lengviau plakti, galite įpilti du šaukštus vandens).
3.
Į suplaktą masę įdėkite iš anksto paruoštą želatiną (išbrinkintą šaltame vandenyje ir ištirpintą virš garų vonelės bei šiek tiek atvėsintą). Masę gerai sumaišykite, sudėkite į formą ir palikite šaldytuve keletui valandų sustingti.
4.
Kai maskarponės sluoksnis sustings, ruoškite viršutinį aviečių sluoksnį. Į truputį pašildytą aviečių džemą įdėkite išbrinkintą želatiną. Maišykite tol, kol želatina visiškai ištirps. Avietinę masę atsargiai paskleiskite ant pyrago ir palikite šaldytuve bent 3 valandoms.