INGREDIENTAI: 1 kilogramas braškių
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Braškes švariai nuplaukite, nusausinkite ir nuskabykite kotelius.
2.
Braškes sudėkite į puodą, kuriame virsite uogienę. Užpilkite cukrumi ir palikite pastovėti per naktį, kad atsirastų skysčio.
3.
Puodą su braškėmis dėkite ant viryklės. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki užvirimo. Užvirus virkite 5 minutes. Virimo metu vis nugriebkite susidarančias putas, galite labai lengvai pamaišyti mediniu šaukštu. Tada nuimkite puodą nuo ugnies, luktelkite kol šiek tiek atvės, o tada puodą uždenkite švariu audiniu ar rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti.
4.
Tada uogienę vėl dėkite ant viryklės ir kaitinkite iki užvirimo. Virkite 5 minutes ir palikite visiškai atvėsti.
5.
Tada puodą su braškėmis vėl dėkite ant viryklės, kaitinkite iki užvirimo ir virkite 5 minutes. Tačiau atvėsti nebepalikite.
6.
Karštą braškių uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais.
Patarimai:
•
Iš šio kiekio ingredientų pagaminsite apie 1.8 litro uogienės.
•
Virimas per keletą kartų suteikia braškių uogienei nuostabios tekstūros - braškės išlieka tvirtos ir be galo skanios. Aišku, jeigu skubate, galite gaminimą trumpinti - užpylę braškes cukrumi jas palikite pastovėti per naktį ar net šiek tiek ilgiau (tas padės atsirasti sulčių, o pačios braškės susicukruos, išliks tvirtėsnės verdant), užkaitskite ir nuo užvirimo pavirkite 10-15 minučių, o tada supilstykite į stiklainiukus. Taip išvirus braškės formą išlaikys šiek tiek mažiau, bet uogienė vis tiek bus labai skani.
•
Jeigu išvirusi uogienė atrodo per skysta (nutinka, jeigu braškės vandeningesnės ar rinktos po lietaus), sirupą nupilkite į atskirą puodą ir pakaitinkite, kad skysčio perteklius nugaruotų. Nugarinktą sirupą grąžinkite į puodą su braškėmis. Arba galite sirupo perteklių supilstyti į atskirus stiklainius ir turėti dar vieną gardumyną žiemąi.