TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Karamelinis tortas - trys ingredientai
Karamelinis tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
700 gramų karamelės (naudojau naminę, žr. patarimus arba Rududu tipo)
Papuošimui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį berti miltus, pilti 250 ml grietinėlės ir užminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta, švelni.

2.
Paruoštą tešlą padalinti į 8 dalis. Iškočioti labai plonus lakštus, išpjauti 25 cm skersmens apskritimus. Nupjautus kraštus išminkyti ir iškočioti, pavyks padaryti dar 2 lakštus.

3.
Lakštus pabandyti šakute ir kepti po vieną įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.

4.
Dėti vieną lakštą, aptepti karamele, tuomet dėti antrą lakštą ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų. Šiek tiek paspausti, kai susluoksniuosite.

5.
Papuošimui į dubenį pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plaktuvu. Papuošti tortą.


Patarimai:

Karamelei reikės 400 ml grietinėlės ir 400 g cukraus. Puode užkaitinti grietinėlę. Į kitą puodą suberti cukrų ir ištirpinti, kai cukrus visiškai ištirps, po truputį supilti grietinėlę nuolat maišant. Tuomet nukelti nuo kaitros ir atvėsinti.


Papuošimui galima naudoti ir plaktus baltymus su cukraus sirupu.




admin · 2021-03-11 15:00 · 345 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt