INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
700 gramų karamelės (naudojau naminę, žr. patarimus arba Rududu tipo)
Papuošimui:
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį berti miltus, pilti 250 ml grietinėlės ir užminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta, švelni.
2.
Paruoštą tešlą padalinti į 8 dalis. Iškočioti labai plonus lakštus, išpjauti 25 cm skersmens apskritimus. Nupjautus kraštus išminkyti ir iškočioti, pavyks padaryti dar 2 lakštus.
3.
Lakštus pabandyti šakute ir kepti po vieną įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
4.
Dėti vieną lakštą, aptepti karamele, tuomet dėti antrą lakštą ir taip sluoksniuoti iki kol nebeliks produktų. Šiek tiek paspausti, kai susluoksniuosite.
5.
Papuošimui į dubenį pilti grietinėlę, išplakti elektriniu plaktuvu. Papuošti tortą.
Patarimai:
•
Karamelei reikės 400 ml grietinėlės ir 400 g cukraus. Puode užkaitinti grietinėlę. Į kitą puodą suberti cukrų ir ištirpinti, kai cukrus visiškai ištirps, po truputį supilti grietinėlę nuolat maišant. Tuomet nukelti nuo kaitros ir atvėsinti.
•
Papuošimui galima naudoti ir plaktus baltymus su cukraus sirupu.