INGREDIENTAI: 200 g. juodo šokolado
170 g. sviesto
3 kiaušinių
1 šaukštelis kakavos, tamsios
120 g miltų
100 g cukraus
Žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą su sudedame į dubenį ir statome jį ant verdančio puodo, kaitiname ant garų. Kai jau aptirpsta beveik viskas, tada , vis dar pamaišome, kad galutinai ištirptų. Kitame inde lengvai paplakame kiaušinius su cukrumi. Kakavą sumaišome su persijotais miltais, įberiame žiupsnelį druskos. Tada atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilam į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome, suberiame miltus ir viską lengvai išmaišome. Masę į skardą ir kepame 180 °C temp. orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Pjaustome jau atvėsusį.