INGREDIENTAI: 6-ioms tartaletėms (10 cm) iškepti reikės:
125 g sviesto (kambario temperatūros)
45 ml pieno (kambario temperatūros)
1 kiaušinio trynio, mažo (kambario temperatūros)
1 a.š. cukraus
Žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilinio cukraus
250 g miltų
Maskarponės įdarui:
250 g maskarponės sūrio
200 g grietinėlės
4 - 5 v.š. cukraus
Truputis vanilinio cukraus
1 a.š. citrinos, apelsino ar laimo žievelės, tarkuotos
1 a.š. citrusinio vaisiaus sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pado gaminimas: Sviestą išplakame su cukrumis ir druska iki purumo. Tuomet sudedame trynį ir pieną – plakame toliau. Galiausiai, įmaišome miltus. Tešlą šaldome 2 - 4 valandas. Atšalus tešlai, tartalečių formeles išlipdome tešla ir kepame 180 °C temp. orkaitėje apie 15-20 min. , kol gražiai paruduos. Kremo gaminimas: visus produktus sumaišome ir išplakame iki standumo. Iškeptas tartaletes šaukštu ar konditeriniu švirkštu pripildome maskarponės kremo. Braškes supjaustome ant pyragėlių, pabarstome cukraus pudra. Skanaus.