INGREDIENTAI: 2 stiklinės pieno
200 gramų rikotos (arba varškės)
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
70 gramų sviesto
2 šaukšteliai citrinos žievelės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, kiaušiniais ir vaniliniu cukrumi. Įmaišyti rikotą ir žiupsnelį druskos.
2.
Supilti pieną, po truputį suberti miltus ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti citrinos žieveles ir išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Supilti apkepo masę į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 35-45 minutes 180 C laipsnių orkaitėje. Naudojau metalinę formą, kuri būna orkaitėse. Ar apkepas iškepė, tikrinkite mediniu smeigtuku.
4.
Patiekti su mėgstama uogiene ar kitu norimu garnyru.