INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių (didesnių, apie 700 g jau išvalytų)
100 gramų cukraus
100 gramų miltų
100 gramų kokoso drožlių
100 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cukraus pudros (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Obuolius perpjauti perpus, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti nedideliais (maždaug 1,5*1,5 cm kubeliais).
2.
Sviestą ištirpinti ir palikti šiek tiek pravėsti.
3.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Toliau plakant supilti atvėsintą tirpintą sviestą. Įsijoti miltus ir kepimo miltelius, išmaišyti. Įmaišyti kokoso drožles.
4.
Į tešlą sudėti obuolius ir labai kruopščiai išmaišyti. Tešlos gali atrodyti mažoka, bet kepant tešla pasiskirstys ir dailiai iškils.
5.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną iškloti kepimo popieriumi. Jei forma iš "traukiančių", vidinius kraštus patepti sviestu ar aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Tešlą supilti į formą ir tolygiai paskirstyti.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus (smeikite į tešlą, ne į obuolį) ir ištraukus, jis sausas - pyragas iškepė. Jei aplipęs tešla - kepkite dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinkite.
7.
Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.