INGREDIENTAI: 450 gramų makaronų
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
400 gramų konservuotų pomidorų (mažų nesmulkintų, be odelių)
0.5 stiklinės juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
0.5 stiklinės žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
4 vienetai ančiuvių
2 skiltelės česnako
2 šaukštai kaparėlių
1/4 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
šiek tiek druskos
Pabarstymui:
šiek tiek parmezano sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Tuo pat metu užvirkite vandenį makaronams ir išvirkite juos.
2.
Įdėkite į keptuvę česnaką ir ančiuvių file (juos susmulkinkite su mentele arba šakute) ir pakepinkite 20 sekundžių. Įdėkite pomidorus, alyvuoges, kaparėlius, papriką, druską ir pipirus, išmaišykite ir kepkite ant mažos ugnies retkarčiais maišant dar 5 - 10 minučių.
3.
Sumaišykite padažą su makaronais ir pabarstykite sūriu. Skanaus!