INGREDIENTAI: 10 riekių čiabatos
125 gramai rikotos
40 gramų kietojo sūrio
1 saujelė vynuogių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek čiobrelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Vynuoges nuraškyti nuo kekės, sudėti į kepimo formą, apšlakstyti alyvuogių aliejuje ir pagardinti druska.
2.
Viską išmaišyti ir kepti 200 laipsnių orkaitėje 7 minutes.
3.
Duoną supjaustyti riekelėmis, aptepti abi puses alyvuogių aliejumi ir pakepti keptuvėje iš abiejų pusių, kol įgaus gražų atspalvį.
4.
Rikotos sūrį sumaišyti su citrinos žievelėmis ir žiupsneliu druskos.
5.
Ant paskrudintos duonos užtepti rikotos sūrio, uždėti kelias keptas vynuoges, apibarstyti kietuoju sūriu ir papuošti keliais čiobrelių lapeliais. Skanaus!