INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo bulvių (skustų)
šiek tiek sviesto
Kukuliams:
600 gramų faršo (mėgstamo)
1 vienetas obuolių
1 vienetas bulvių
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
pagal skonį česnako granulės
Užpilui:
250 mililitrų vandens
2 šaukštai pomidorų padažo
1 šaukštas grietinės
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į faršą įtarkuojame obuolį ir žalią bulvę, suberiame prieskonius, paliekame pasimarinuoti.
2.
Bulves nuskutame ir supjaustome riekelėmis.
3.
Kepimo indą ištepame sviestu. Iš faršo suformuojame kukuliukus, sudedame juos į kepimo formą. Ten pat išdėliojame pjaustytas bulves.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Laikui baiginėjantis, kol kepa, užverdame vandenį ir sumaišome jį su pomidorų padažu, grietine ir prieskoniais.
5.
Užpilame padažą ant pakepusių kukulių su bulvėmis ir dar kepame apie 30 minučių, patikriname, kad bulvės būtų minkštos. Prieš baigiant kepti galima viską apibarstyti sūriu ir dar įdėti į orkaitę 5 minutėms.