INGREDIENTAI: 4 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, virtų su lupena)
250 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių (mažo)
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštas krakmolo (apytikriai)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupti, sugrūsti bulvių grūstuve ar sutrinti šakute.
2.
Jei naudojate sausesnę, birią varškę, pertrinkite per sietelį. Jei varškė drėgnesnė, dėkite tiesiai į bulves.
3.
Berti manų kruopas, krakmolą, pagardinti druska ir pipirais, įmušti kiaušinį, kruopščiai išmaišyti. Masė gali būti vos lipni.
4.
Puode užvirinti vandenį. Drėgnais delnais gnybti ir formuoti kukulaičius, dėti į verdantį vandenį taip, kad nesiliestų tarpusavyje. Palaukti, kol vanduo vėl užvirs, tuomet pavirti 7 - 10 minučių, priklausomai nuo dydžio.
5.
Išgriebti kiaurasamčiu. Labai skanu su grietine, graikišku jogurtu, kepinta šonine!