INGREDIENTAI: 800 gramų bulvių (virtų )
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
Padažui:
500 mililitrų grietinėlės
200 gramų šaltai rūkytos šoninės
1 vienetas svogūnų
1 saujelė krapų (smulkintų)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį, nugarinkite ir sugrūskite ar sumalkite mėsmale, ir palikite atvėsti.
2.
Į bulves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
3.
Stalą pabarstykite miltais, išmiltuokite rankas, imkite saują tešlos, dėkite ją ant stalo, pavoliokite abiem rankom pirmyn - atgal, kad gautųsi ilga plona virvelė, ją šiek tiek suplokite ir supjaustykite įstrižais norimo dydžio rombeliais.
4.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, išdėliokite švilpikus ir jų viršų aptepkite lydytu sviestu. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Kepimo laikas priklauso nuo švilpikų dydžio.
5.
Padažui šoninę ir svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje. Tada supilkite grietinėlę, įberkite prieskonius, įmaišykite susmulkintus krapus. Maišydami padažą ilgai neužlaikykite ant ugnies, kai pradės tirštėti – nukelkite.
6.
Iškepusius švilpikus suberkite į karščiui atsparų indą, supilkite ant jų padažą, išmaišykite, uždenkite dangčiu. Indą su švilpikais statykite į dar karštą, bet išjungtą orkaitę ir palikite 15 - 30 minučių, kad švilpikai prisigertų padažo ir suminkštėtų. Kuo ilgiau paliksite orkaitėje, tuo jie skanesni.