INGREDIENTAI: 100 gramų sviesto (lydytas)
200 gramų sausainių (SELGA NATURE, sutrupinti)
300 gramų sūrio (maskarponė)
100 gramų cukraus pudros
2 šaukštai vandens
10 gramų želatinos
150 gramų juodųjų serbentų (juodieji)
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutrupinti smulkintuvu arba elektriniu maišytuvu. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių masę į formą ir paslėkite šaukštu. Padėkite į šaldytuvą.
2.
Kitame dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, sutrintus serbentus su cukraus pudra iki vientisos masės.
3.
Želatiną užpilkite 50 ml vandens. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite garų vonelėje (neužvirkite iki virimo). Ataušus ir ištirpus želatinai, mišinį sumaišyti su maskarponės - serbentų mase.
4.
Tada maskarponės masę sukrėskite ant sausainių pagrindo ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Torto viršų galima papuošti šviežiais serbentais. Skanaus.