INGREDIENTAI: Pagrindui:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų miltų
70 gramų cukraus
1 šaukštas pieno
1 šaukštas aliejaus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
500 mililitrų konservuotų persikų
250 mililitrų persikų jogurto
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
20 gramų želatinos
Papuošimui:
1.5 vieneto konservuotų persikų
1 pakelis persikų želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai kiaušinius plakame su cukrumi plakikliu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišome, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
2.
Supilame tešlą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
3.
Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Persikus sutriname trintuvu (3 puseles pasiliekame papuošimui), supilame į jogurtą ir dar kartą viską sutriname iki vientisios masės. Želatiną ištirpiname ant viryklės, atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, išmaišome. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai sumaišome su jogurtu. Pastatome į šaldytuvą, kol truputį sustings (iki grietinės tirštumo). Užpilme kremą ant formoje esančio pagrindo (kepimo popieriaus neišimame, jis turi būti ir ant sienelių). Pastatome į šaldytuvą, kad sustingtų (1-2 val.)
4.
Papuošimui želė pakelio turinį ištirpiname 400 ml vandens. Atvėsiname. Ant pyrago jogurtinės masės išdėliojame norimu ornamentu skiltelėmis supjaustytus persikus, truputį juos paspaudžiame į jogurtą, kad užpylus želė jie nepasikeltų. Užpilame želė. Laikome šaldytuve, kol sustings (geriausia per naktį). Skanaus!