TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-30 07:38
Veganiški ledai su mango
Veganiški ledai su mango

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
200 gramų mango tyrė
100 gramų akvafabos
50 gramų cukraus pudros
0.5 šaukštelio ksantino dervos
0.5 šaukštelio vyno akmens (galite pakeisti 1/5 a.š. citrinos rūgšties ir žiupsniu druskos)
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto kardamono
pagal poreikį pistacijų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukraus pudrą sumaišome su prieskoniais.

2.
Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervą ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, kol susidarys standžios putos. Plakant, po 1 šauktą beriame cukraus pudrą. Nenustojant plakti, pilame mango tyrę.

3.
Masę dedame į indą, uždengiame plėvele ir dedame į šaldymo kamerą. Šaldymo laikas priklauso nuo šaldymo kameros.

4.
Tiekiant, apibarstome smulkintais riešutais.


Patarimai:

Mango tyrę galima keisti uogomis. Jei norite švelnesnės tekstūros, tuomet uogas reikia išvirti ir gerai susmulkinti. Uogų galima dėti ir daugiau, bus turtingesnis skonis, bet ledai nebus tokie purus.


Riešutus galite įmaišyti į ledus.


Cukraus pudrą dariau pati iš kokosų žiedų cukraus.


Vyno akmens miltelius galite pakeisti 1/5 a.š. citrinos rūgšties ir žiupsniu druskos.


Ksantano derva stabilizuoja išplaktą akfavabą, ji puikiai laiko formą.




admin · 2021-03-21 09:00 · 326 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt