INGREDIENTAI: 200 gramų mango tyrė
100 gramų akvafabos
50 gramų cukraus pudros
0.5 šaukštelio ksantino dervos
0.5 šaukštelio vyno akmens (galite pakeisti 1/5 a.š. citrinos rūgšties ir žiupsniu druskos)
0.5 šaukštelio malto cinamono
1/4 šaukštelio malto kardamono
pagal poreikį pistacijų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cukraus pudrą sumaišome su prieskoniais.
2.
Į plakimo indą pilame akfavabą, beriame ksantano dervą ir vyno akmens miltelius. Plakame tol, kol susidarys standžios putos. Plakant, po 1 šauktą beriame cukraus pudrą. Nenustojant plakti, pilame mango tyrę.
3.
Masę dedame į indą, uždengiame plėvele ir dedame į šaldymo kamerą. Šaldymo laikas priklauso nuo šaldymo kameros.
4.
Tiekiant, apibarstome smulkintais riešutais.
Patarimai:
•
Mango tyrę galima keisti uogomis. Jei norite švelnesnės tekstūros, tuomet uogas reikia išvirti ir gerai susmulkinti. Uogų galima dėti ir daugiau, bus turtingesnis skonis, bet ledai nebus tokie purus.
•
Riešutus galite įmaišyti į ledus.
•
Cukraus pudrą dariau pati iš kokosų žiedų cukraus.
•
Vyno akmens miltelius galite pakeisti 1/5 a.š. citrinos rūgšties ir žiupsniu druskos.
•
Ksantano derva stabilizuoja išplaktą akfavabą, ji puikiai laiko formą.