INGREDIENTAI: 1 stiklinė kamut kruopų
4 stiklinės vandens
2 valg.š. medaus
3 valg.š. granatų sulčių
½ stiklinės kubeliais pjaustytų agurkų
1 stiklinė džiovintų spanguolių
½ stiklinės smulkinto feta sūrio
4 valg.š. alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į užvirintą vandenį sudėkite kruopas "kamut" ir virkite uždengę ant vidutinės ugnies nuo 35 iki 45 min. ar kol vanduo bus sugertas. Paruoškite padažą: suplakite kartu alyvuogių aliejų, granatų sultis, medų, druską bei pipirus. Išvirusį kamut sumaišykite su agurku, spanguolėmis, padažu ir feta sūriu. Improvizuokite: galite naudoti skirtingas ingredientų proporcijas; dėti salierų stiebų ar vietoj kamut naudoti kynvą, o vietoj spanguolių – džiovintas vyšnias. Išmokite gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt