INGREDIENTAI: Pagrindui:
100 gramų biskvitinių pirštelių (ar kitų sausainių)
7 šaukštai sviesto (tirpinto)
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės (naudojau President)
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai sviesto (tirpinto)
2 šaukštai miltų
Kremui:
100 gramų cukraus
6 šaukštai sviesto (tirpinto)
1 vienetas citrinų
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui: damų piršteliu sumalame elektriniu trintuvu ir sumaišome su lydytu sviestu. Torto formą išklojame sviestiniu popieriumi ir tolygiai paskirstome sausainius, šiek tiek paspaudinėjame, kad pagrindas būtų tvirtesnis.
2.
Įdarui: atskiriame kiaušinių tryniu nuo baltymų. Trynius išsukame su 50 gr cukraus bei sviestu. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, likusį 50 gr cukraus ir išplakite iki standžių putų. Varškę gerai išmaišykite su tryniais, sudėkite miltus ir atsargiai įmaišykite baltymus. Gautą masę supilkite ant pagrindo ir kepkite orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos.
3.
Kremui kiaušinį išplakame su cukrumi, kol jis šiek tiek pabals, nutarkuojame gerai nuplautos karštu vandeniu citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis. Sudedame į kiaušinio plakinį ir supilame išlydytą atvėsintą sviestą. Gerai išplakite ir dėkite į mikrobangę 1 min. Išėmę paplakite ir taip procedūrą kartojau 4 kartus. Pavyko nuostabus tirštas kremas. Šis kremas tikras atradimas ir tikras GĖRIS..;)
4.
Ant atvėsusio pyrago užtepame taip pat atvėsintą kremą.