INGREDIENTAI: 250 gramų virto kumpio
250 gramų marinuotų pievagrybių (švelnių, be acto)
250 gramų konservuotų kukurūzų
4 vienetai marinuotų agurkų (apytikriai)
3 vienetai kiaušinių (didelių, kietai virtų)
0.5 vieneto obuolių (nedidelio, rūgštaus)
1 saujelė krapų (smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Užpilui:
pagal poreikį majonezo (naminio arba žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius kietai išvirti, palikti atvėsti ir nulupti.
2.
Kiaušinius, kumpį, pievagrybius, agurkus supjaustyti smulkiais kubeliais.
3.
Obuolį perpjauti pusiau, išimti sėklas ir vieną pusę smulkiai supjaustyti.
4.
Krapus susmulkinti, kukurūzų skystį nupilti.
5.
Visus ingredientus suberti į dubenį ir sumaišyti su majonezu ar kitu pasirinktu užpilu (žiūrėti patarimus).
6.
Puošti galima išvirtais, sutarkuotais kiaušiniais, kukurūzais arba mėgstamais žalumynais.
Patarimai:
•
Užpilui galima rinktis naminį majonezą, paprastą majonezą arba lygiomis dalimis sumaišyti naminį majonezą su grietine arba jogurtu. Taip pat galima paruošti užpilą iš grietinės arba jogurto + trupučio garstyčių + šlakelio citrinos sulčių.