INGREDIENTAI: 2 litrai vandens
500 gramų saldžiųjų bulvių
100 gramų bulvių
100 gramų svogūnų
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų balto vyno
50 gramų sviesto
5 gramai džiovintas rozmarinas
5 gramai džiovintų šalavijų
5 gramai džiovinto čiobrelio
5 gramai malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svieste apkepinami smulkiai pjaustyti svogūnai iki gražiai apskrunda.
2.
Sudedamos prieskoninės žolelės, smulkinti batatai ir bulvės. Viskas maišant pakepinama dar apie 5-7 minutes.
3.
Pilamas vynas ir kaitinama iki jis nugaruoja.
4.
Tada supilamas vanduo ir verdama apie 15-20 minučių.
5.
Galiausiai supilamas grietinėlė ir viskas paverdama dar 5 minutes.
6.
Išvirusi sriuba sutrinama elektriniu trintuvu iki glotnios konsitencijos. Gardiname druska ir pipirais.
7.
Patiekiant sriubą galima pagardinti įvairiomis daržovėmis ar net vaisiais. Aš gardinau griliuje parūkytais kriaušių, bulvių ir patisonų gabalėliais bei šviežiais pomidoriukais.
Patarimai:
•
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.