TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Nekeptas sausainių tortas su uogiene
Nekeptas sausainių tortas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
700 gramų sausainių (Auselių, kaip nuotraukoje)
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės, kambario temperatūros)
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
pagal skonį citrinų sulčių
pagal skonį spanguolių uogienės (arba juodųjų serbentų, ar kitos rūgštesnės)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą ir kondensuotą pieną gerai suplakiau iki vientisos masės, pagardinau citrinų sultimis.

2.
Kelis sausainius atidėjau papuošimui, sutrupinau.

3.
Į tortinės dugną patiesiau kepimo popierių ir jį sutepiau paruoštu kremu. Ant kremo sudėjau eilę sausainių, patepiau kremu, vėl dėjau sausainių, vėl tepiau kremu. Sudėjus kelis sausainių sluoksnius, vieną pertepimą padariau spanguolių uogienės (galite daryti ir be uogienės, bet ji puikiai tinka šiam tortui). Paskutinį sausainių sluoksnį irgi negausiai sutepiau kremu ir torto viršų ir šonus apibarsčiau sausainių trupiniais.

4.
Palikau šaldytuve per naktį.


Patarimai:

Naudojau 22 cm skersmens tortui skirtą formą su nusegamais šonais, bet formą galite rinktis kokią tik norite.


Asmeniškai mums, tortas skanesnis, kai pastovi kambario temperatūroje.




admin · 2021-03-24 03:00 · 379 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt