TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Andriejus Saugardas Dovainė Andrius Saugirdas Saugirdė
Gaivus tortukas su plikytu kremu ir vyšniomis
Tortas su plikytu kremu ir vyšnionis

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (S dydžio, kambario temperatūros)
80 gramų miltų
60 gramų cukraus
60 mililitrų pieno
50 gramų aliejaus
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (M dydžio)
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
50 mililitrų vandens
10 gramų želatinos (smulkios)
šiek tiek vanilės esencijos
Pertepimui:
300 gramų vyšnių (iš kompoto)
400 mililitrų vyšnių kompoto
10 gramų želatinos (smulkios)
Papuošimui:
50 gramų šokolado
šiek tiek vyšnių (iš kompoto)
šiek tiek mėtų (lapelių)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi išplakti iki purios masės, įpilti aliejų, vanilę, suberti druską ir trumpai paplakti. Suberti persijotus miltus ir gerai išmaišyti.

2.
Kepimo formą (40x30) iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą, paskirstyti tolygiai ir kepti 170 - 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Išėmus iš orkaitės atsargiai apversti, nuimti popierių ir palikti atvėsti.

3.
Kremui į puodą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, vanilę, krakmolą ir gerai išmaišyti. Tada supilti pieną, uždėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti ant nedidelės ugnies, kol kremas sutirštės. Nuėmus nuo viryklės uždengti kremą maistine plėvele ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros.

4.
Želatiną užpilti vandeniu, palikti 10 minučių, kad išbrinktų. Po to pašildyti, kad ji ištirptų ir įmaišyti į vanilinį kremą.

5.
Vyšnių pertepimui želatiną suberti į kompotą, palikti pastovėti 10 minučių, kad išbrinktų, po to pašildyti, kad ištirptų ir palikti vėsioje vietoje.

6.
Biskvitą perpjauti į 3 pailgus lakštus. Formą iškloti maistine plėvele, dėti 1 lakštą, užtepti kremo ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Tada išdėlioti pusę vyšnių ir užpilti pusę paruošto kompoto. Vėl palikti šaldytuve sustingti. Kai žėlė apstings, uždėti kitą lakštą ir viską kartoti, galiausiai ant viršaus uždėti paskutinį lakštą.

7.
Sustingusį pyragą apversti ant padėklo, nuimti formą ir maistinę plėvelę. Apšlakstyti tirpintu šokoladu ir papuošti vyšniomis bei mėtų lapeliais.




admin · 2021-03-24 06:00 · 342 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt