INGREDIENTAI: 500 gramų kiaulienos faršo
5 vienetai kiaušinių
1 pundelis petražolių
2 vienetai čiobrelių šakelių
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį prieskonių mėsai
Apvoliojimui:
350 gramų maltų džiūvėsėlių
2 šaukštai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
5 kiaušinius išverdame pagal poreikį (jei mėgstate skystesnius, virkite 3.5 min, jei kietesnius - 5 min). Išvirusius kiaušinius dėkite į ledinį vandenį.
2.
Kol kiaušiniai yra vandenyje, susmulkiname petražoles, čiobrelių lapelius.
3.
Į dubenį dedame faršą, smulkintas žoleles, prieskonius ir gerai išmaišome. Padaliname faršą į 5 lygias dalis.
4.
Nulupame kiaušinius.
5.
Iš kiekvienos faršo dalies rankomis formuojame blyną, į centrą dedame kiaušinį ir suformuojame apvalų kamuoliuką.
6.
Į skirtingas lėkštes suberiame miltus ir džiūvėsėlius. Atskirai išplakame du kiaušinius.
7.
Suformuotą kamuoliuką pavoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje ir tada džiūvėsėliuose.
8.
Prikaistuvyje įkaitiname aliejų ir dedame kamuoliukus. Verdame, vis pavartant, kol apskrus ir faršas iškeps. Užtruks apie 8 min.
9.
Iškepusius kamuoliukus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
10.
Valgome su salotomis.