INGREDIENTAI: 2 vienetai kriaušių
1 vienetas burokėlių (virtų)
70 gramų fetos sūrio
1 pundelis salotų
1 šaukštas medaus
1 šlakelis balzaminio acto
1 šlakelis citrinų sulčių
1 skiltelė česnako (smulkintos)
1 žiupsnelis juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 šaukštas sviesto
Padažui:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
1 šlakelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Kriaušes supjaustome skiltelėmis.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame kriaušes į keptuvę ir pakepiname, kol šiek tiek suminkštės. Apšlakstome medumi ir citrinos sultimis. Pakaitiname dar minutėlę. Atidedame į šalį.
3.
Burokėlį supjaustome plonais griežinėliais. Dedame į keptuvę ir pakepiname, kol šiek tiek suminkštės, bet liks traškus. Pabarstome smulkintu česnaku. Apšlakstome balzamiko actu ir dar šiek tiek pakaitiname.
4.
Į lėkštes dedame salotų, karamelizuotų kriaušių ir burokėlių, patrupiname feta, pabarstome šviežiai grūstais pipirais.
5.
Sumaišome padažą iš aliejaus, medaus ir citrinos sulčių ir apšlakstome salotas.