TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Valentino keksiukai
Valentino keksiukai

Porcijų skaičius: 14


INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
170 gramų miltų
60 gramų sviesto (kambario temperatūros)
60 gramų aliejaus
120 gramų grietinės
100 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukrų sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Miltus persijoti su kepimo milteliais, įdėti druskos. Sudėti cukrų - išmaišyti. Dėti sviestą ir rankomis minkyti, kol neliks sausų produktų. Plakti kiaušinius ir į juos dėti grietinę, aliejų, vanilės esenciją ir plakti apie 5 min. Kiaušinių masę supilti į miltus ir neskubant maišyti mediniu šaukštu. Supilti pieną ir išmaišyti.

2.
Tešlą dėti į keksiukų formeles. Jei naudojate popierines ar silikonines - jų nereikia niekuo tepti. Jei naudojate metalines formeles - patepti sviestu ar aliejumi, kad lengviau išsiimtų. Tešlos dėti 2/3 formelės tūrio. Kepti 14-16 min. Įkaitintoje iki 175 laipsnių karštumo orkaitėje. Keksiukai turi vos vos pagelsti. Jei į jų vidurį įbedus medinį pagaliuką - ištraukus jis bus sausas - keksiukai iškepti.

3.
Kremui: mascarpone sūrį išplakti su kondensuotu pienu. Dėti ant visiškai atvėsusių keksiukų.




admin · 2021-03-26 03:00 · 336 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt