INGREDIENTAI: Tešlai:
250 gramų miltų
80 gramų cukraus
70 gramų apelsinų sulčių
60 gramų aliejaus
50 gramų kakavos (nesaldintos)
50 gramų vandens
8 gramai kepimo miltelių
Įdarui:
4 vienetai kriaušių (vidutinio dydžio)
50 gramų rudojo cukraus
50 gramų vandens
50 gramų juodojo šokolado (stambiai kapoto)
1/4 šaukštelio cinamono
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus persijojame su kakava ir kepimo milteliais. Suberiame cukrų, išmaišome. Viduryje padarome įdubą ir į ją supilame aliejų, vandenį ir apelsinų sultis. Minkome tešla tol, kol ji nebelimpa prie rankų.
2.
Įvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą 1 valandai arba į šaldiklį 20 min., kad sustingtų.
3.
Tešlą padalijame į dvi dalis (1/3 pyrago viršui ir 2/3 - pagrindui). Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiojame didžiąją tešlos dalį į 1 cm storio apskritimą, įnešame jį į pasirinktą formą (naudojau 16 cm skersmens), subadome dugną šakute ir dedame į šaldytuvą, kol pagaminsime įdarą.
4.
Kriaušes nulupame, išimame sėklas ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
5.
Į nedidelį prikaistuvį sudedame kriaušes, suberiame cukrų, supilame vandenį ir įberiame cinamono. Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol kriaušės šiek tiek suminkštėja ir skystis tampa klampus ir sutirštėja. Paliekame šiek tiek atvėsti.
6.
Įmaišome gabaliukais sukapotą šokoladą, išmaišome. Sukrečiame visą įdarą ant paruoštos pyrago pagrindo.
7.
Imame likusią tešlos dalį ir iškočiojame apskritimą, uždedame ant pyrago viršaus. Peiliu įpjauname keliose vietose, kad išeitų susikaupusi drėgmė.
8.
Kepame įkaitintoje iki 170 C orkaitėje apie 30-40 minučių. Paliekame atvėsti, apibarstome šokolado drožlėmis ir apibarstome cukraus pudra.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"