INGREDIENTAI: 1 litras moliūgų tyrės
3 stiklinės sirupo (saldus svarainių)
2 stiklinės miltų
200 gramų sviesto
200 gramų džiovintų slyvų
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
80 gramų sirupo (saldus svarainių, slyvų mirkymui)
1 vienetas citrinų
5 šaukštai cukraus
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštas vanilinio cukraus
3 šaukšteliai cukraus pudros
1 šaukštelis ciberžolės
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia reikia patikrinti, ar slyvos tikrai be kauliukų ir užmerkti jas svarainių sirupe.
2.
Į miltus sutarkuoti šaltą sviestą, suberti cukrų, truputį druskos ir paminkyti. Įpilti svarainių sirupo, gerai išminkyti ir valandai padėti į šaldytuvą.
3.
Moliūgus, vis maišant, apie 15 minučių su cukrumi patroškinti puode. Susidariusias sultis nupilti, atšaldyti.
4.
Į moliūgų masę suberti vanilinį cukrų, cinamoną, ciberžoles, supilti su grietine, išmaišyta su kiaušiniais, supilti krakmolą. Masę išmaišyti.
5.
Imti iš šaldytuvo tešlą, sviestu patepti torto formą ir iš tešlos suformuoti pagrindą su kraštais.
6.
Ant pagrindo išdėlioti nusunktas slyvas, supilti kremą.
7.
Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie valandą.
8.
Kai pyragas dalinai pravėsta, nuimti tortinės kraštus.
9.
Iš cukraus pudros ir citrinos sulčių pagaminti šaukštu pilamą glaistą.
10.
Galistą pilti ant torto, vis pavartant kad nubėgtų i kraštus. Pats pyragas turėtų tapti "gintariniu'' - pasidengti blizgančia plutele, o kraštai "apšarmoti'' cukrumi. Tie kraštai būna labai skanūs ir traškūs, ilgai išlieka kieti.
11.
Pyragas valgomas šaltas.