INGREDIENTAI: 2 vienetai svogūnų
2 vienetai bulvių
400 gramų konservuotų pupelių (apytikriai, 1 skardinės)
2 vienetai morkų
2 vienetai salierų stiebų
150 gramų rūkytos šoninės
0.5 šaukštelio džiovinto čiobrelio
200 gramų raudonųjų lęšių
1 vienetas lauro lapų
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
1.5 litro daržovių sultinio (apytikriai)
Pabarstymui:
1 šaukštas krapų (smulkintų)
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną, morkas, bulves ir salierus supjaustome kubeliais. Šoninę taip pat pasmulkiname.
2.
Puode įkaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame šoninės gabalėlius ir pakepiname, kol ši gražiai apskrus. Tada suberiame morkas, svogūną, salierą, čiobrelį ir pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Sudedame bulves, lauro lapus, pipirus, lęšius. Užpilame sultiniu ir verdame apie 20 min. Sudedame konservuotas pupeles. Pagardiname druska ir sriubą dar kartą užverdame. Pabarstome smulkintais krapais. Skanaujame.
Patarimai:
•
Sultinio galima pilti ir mažiau, priklausomai nuo to, kokio tirštumo mėgstate sriubas.