INGREDIENTAI: 5 litrai cukinijų (nuluptų, išskobtų ir supjaustytų kubeliais)
500 gramų cukraus
500 mililitrų apelsinų sulčių
1 šaukštas citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Cukinijų kubelius suberkite į didelį dubenį ir užpilkite cukrumi bei palikite parai pastovėti, jog išsiskirtų sultys. Nemaišykite, tiesiog lai ramiai stovi.
2.
Po paros cukinijas su visu išsiskyrusiu skysčiu verskite į puodą. Ten pat supilkite apelsinų sultis ir citrinos rūgštelę. Viską išmaišykite ir vis karts nuo karto pamaišydami pakaitinkite iki užvirimo.
3.
Kai užvirs, dar karštus cukinijų gabaliukus su visu sirupu supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, šiltai apklokite ir palikite visiškai atvėsti. Laikykite vėsiai.