INGREDIENTAI: 500 g kalakutienos faršo
1 kiaušinis
2 šaukštai manų
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštas prieskonių maltai mėsai
1 žiupsnelis muskato
1 šaukštas druskos
30 g alliejaus
500 g bulvių
1 saldžioji paprika
2 morkos
2 pomidorai
2 svogūnai
4 šaukštai pomidorų padažo
2 šaukštai grietinės
1 šakelė bazilikų
1 šakelė petražolių
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 žiupsnelis lauro lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskusti ir sudėti į puodą. Ant jų sudėti apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. Jie gaminami iš faršo,kiaušinio trynio, krakmolo, manų, žiupsnelio muskato, prieskonių paukštienai, šaukštelio druskos. Aliejuje apkepti svogūną, po to suversti tarkuotas morkas, kiek patroškinus sudėti smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinti. Šį troškinį sutrinti, kad gautųsi vientisa masė, sumaišyti su 2,5 litrais vandens, užvirti. Supilti šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, sudėti grietinę, padažą ir pamažu supilti ant kukulių. Sudėti prieskonius ir virti, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos. Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.