INGREDIENTAI: 250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį sudedu maskarponę, supilu grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dubenį naudoju vidutinio dydžio, nes jeigu bus labai mažas, grietinėlė taškysis, bet jeigu labai didelis, plakamą kremą teks dažnai "surinkinėti" nuo sienelių, jog išsiplaktų tolygiai :)
2.
Pradedu plakti mikseriu mažiausiu greičiu, jog ingredientai susimaišytų. Kai susimaišo, perjungiu greitį į vidutinį ir pamažu berdama cukrų plaku toliau iki kremas pradeda standėti. Tada greitį vėl sumažinu iki mažiausio, jog neperplakčiau, ir kai kremas atrodo pakankamai sustandėjęs, viršūnėlės gražios, su forma, baigiu plakti. Plakimo metu šaukštu arba mentele vis “surenku“ kremą nuo dubens kraštų, jog išsiplaktų tolygiai.
3.
Šiuo kremu keksiukus (būtinai - visiškai atvėsusius!) galima puošti ir iškart, bet aš paprastai jį palaikau 15-20 minučių šaldytuve ir tada puošiu, nes pašalęs jis gražiau laiko formą. Kremo man užtenka papuošti 12-14 keksiukų.
4.
Keksiukus kremu puoškite arba prieš pat ragaudami, arba papuoštus laikykite šaldytuve, nes kaip ir kiti riebios konsistencijos kremai, taip ir šis, ilgiau palaikytas kambario temperatūroje dalies standumo jis netenka.