TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Bulviniai virtinukai su varškės kremo padažu

Porcijų skaičius: 5


INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
2 stiklinės kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Padažui:
180 gramų varškės
300 gramų jogurto, natūralaus
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nulupti, išvirti, o tada trintuve sutrinti iki vientisos masės (arba sumalti mėsmale).

2.
Į bulves mušti kiaušinį, berti miltus, druskos, pipirų ir išminkyti tešlą.

3.
Iš tešlos formuoti nedidelius kukuliukus. Juos dėti į verdantį pasūdytą vandenį. Virti apie 12 minučių (kol iškils į paviršių).

4.
Varškės kremo padažui elektriniu trintuvu sutrinti varškę, jogurtą ir česnaką iki vientiso kremo. Pagal skonį pagardinti druska ir žiupsneliu pipirų. Jeigu norisi, dar galima įberti smulkiai pjaustytų šviežių krapų ar kitų žalumynų.

5.
Bulvių virtinukus patiekti su varškės kremu.


Patarimai:

Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.


Matavimui naudojome 250 ml dydžio stiklinę.




admin · 2021-03-28 12:00 · 437 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt